środa, 25 kwietnia 2012

Istnieje wiele teorii...

... dlaczego ludzie pragną niektórych pokarmów, w tym:
samo-narzucone ograniczenie żywnościpsychologiczne potrzeby przez "komfort" żywnościzmiany hormonalneRóżnice między płciamiw odpowiedzi na stresOgraniczenie żywności. Teoria ograniczeń żywności jest to, że ludzie powinni te pokarmy, czują, chcą uniknąć. Według dietetyczki Debra Waterhouse, a nie białe zachcianki zaprzeczyć przyrost masy ciała, ale czy pragnieniaW ten sposób powstaje błędne koło. Na przykład osoba może czuć pragnienie ogromnej cynamonu rolkach że on lub ona pachnie po wejściu centrum winy. Zachęcam unika, ale kilka godzin później, osoba cynamon rolki, bardziej niż kiedykolwiek chce cię chęć jedzenia szybko i cały cynamon bułeczki. Prowadzi to do jeszcze silniejszym poczuciem winy, wraz z określeniem, aby nie tylko zdalnie podobny do jedzenia na czas. Ale wkrótce uzależnienie uderza ponownie. Cykl prowadzi do odmowy dyskryminacji, następnie nadużywania, a następnie ponownie odrzucenia. To zaprzeczenie-pozbawienie wzorzec nadużywania potwierdza negatywną opinię wszystkich żywności jako dobry albo zły.Byłoby lepiej, jednak świat, w którym jedzenie nie jest tak źle, i nie może przedstawić nazwie, ale gdzie rozsądne porcje żywności mogą być częścią zdrowej diety. Kontrola część jest kluczem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.